Wat kost een begrafenis?

Op deze pagina vindt u een overzicht van de kosten voor het werk wat voorafgaat aan de uitvaart.

Iedere begrafenis is uniek en zal een ander kostenplaatje met zich meebrengen. Het is daarom moeilijk te zeggen wat een begrafenis exact kost. Dit is in afhankelijk van de verschillende situaties, wensen en het beschikbare budget.

Hieronder hebben wij enkele onderdelen beschreven waarmee u rekening kunt houden bij het regelen van een begrafenis. Helaas is het niet mogelijk om alle tarieven te noemen omdat deze, zoals beschreven, afhankelijk zijn van de situatie.

Wanneer er behoefte is aan een kostenoverzicht op maat, dan maken wij geheel kosteloos en vrijblijvend een afspraak om deze voor u te maken.

Begrafenistarief 2020

Het begrafenistarief bestaat o.a. uit:

 • Het volledig bespreken, vormgeven en uitvoeren van de begrafenis.
 • Het verzorgen van alle wettelijke formaliteiten voor de begrafenis.
 • Het maken van afspraken met derden zoals leveranciers, voorganger, spreker(s), koster, bloemist, krant, steenhouwer, cateraar etc.
 • Het gebruik van de benodigde materialen rondom de begrafenis.
 • Het betalen van diverse vooruit te betalen bedragen.
 • Eventueel begeleiding in het uitzoeken van een grafmonument.
 • Nazorg vanuit Ichthus Uitvaartzorg.
€ 1.620,00

(dit bedrag is opgebouwd uit een uurloon van € 67,50 per uur. Gemiddeld besteden we ongeveer 24 uur aan een begrafenis) Met minder uren wordt het totaal bedrag lager en met meer uren wordt het totaal bedrag hoger.

 

Begrafenistarief 2019 (0 t/m 4jr)

Dienstverlening gelijk aan begrafenistarief 2019

Kosteloos

Begrafenistarief 2019 (5 t/m 12jr)

Dienstverlening gelijk aan begrafenistarief 2019

€ 810,00

Laatste verzorging

De laatste verzorging omvat:

 • Het wassen en verzorgen van de overledene.
 • Het kleden van de overledene.
 • Het in de kist of op bed leggen van de overledene.
 • De benodigde materialen die nodig zijn voor de laatste verzorging.
€ 145,00

Opbaring thuis in de kist

Thuisopbaring in de kist inclusief de kistkoeling en benodigde rouwgoederen tijdens de hele duur tussen overlijden en uitvaart.

€ 375,00

Opbaring thuis op bed

Thuisopbaring op bed inclusief de benodigde rouwgoederen tijdens de hele duur tussen overlijden en uitvaart.

€ 375,00

Rouwschermen

Gebruik van rouwschermen tijdens het opbaren thuis of elders per 24 uur.

€ 22,50

Opbaring elders

Dit kan een opbaring zijn in een uitvaartcentrum, maar ook in een kerk of op een andere locatie.

locatie gebonden

Grafkist

Uitvaartkisten zijn er in allerlei soorten. Van een nette eenvoudige kist tot luxe eiken met verhoogd deksel. Bij ieder type kist hoort een andere prijs.

Overzicht grafkisten

Overbrengen

Dit zijn de kosten die worden gerekend voor het overbrengen van de overledene van de locatie van overlijden naar de locatie waar de opbaring plaats zal vinden. Ook voor een extra verplaatsing van de overledene naar bijvoorbeeld een kerk of condoleancegelegenheid en het overbrengen van de overledene naar de begraafplaats zal dit tarief worden gerekend. In beide gevallen zal de overbrenging plaatsvinden in een gebruikelijke overbrengauto of rouwauto binnen een grens van 30 km.

€ 235,00

7 persoon limousine bij rouwstaatsie

€ 235,00

4 persoon volgauto bij rouwstaatsie

€ 215,00

Akte van overlijden

De aangifte van overlijden moet worden verzorgd voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In de meeste gevallen verzorgen wij de aangifte op het gemeentehuis in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. De kosten hiervan zijn landelijk bepaald.

€ 13,80

Drukwerk

Geen rouwkaart is hetzelfde. Er is veel mogelijk en dat maakt dat de kosten hierin variëren. Ichthus Uitvaartzorg kan al uw drukwerk verzorgen of laten verzorgen. Denk hierbij aan rouwkaart, liturgie en dankkaart. Allemaal in dezelfde lijn!

 

Opmaakkosten rouwkaart/advertentie

€ 75,00

Prijs per rouwkaart

€ 1,55

Prijs per uitnodiging

€ 0,95

Opmaakkosten liturgie/orde van dienst

€ 95,00

Prijs per liturgie/orde van dienst

€ 0,65

Opmaakkosten rouwdankkaartje/advertentie

€ 45,00

Prijs per rouwdankkaartje

€ 1,20

Portokosten

€ 0,91

Rouwkaarten verzendset

€ 6,95

Rouwadvertentie

Het plaatsen van een rouwadvertentie brengt ook kosten met zich mee. Bij een lokale krant kunt u rekenen op een bedrag vanaf ongeveer € 300,00. In een groot landelijk dagblad kunt u denken aan € 1.400,00

Prijs op aanvraag

Geluidsinstallatie

Voor middelgrote groepen maken wij op de begraafplaats gebruik van één geluidsinstallatie. Bij grote groepen -tot 2000 personen- maken wij gebruik van twee geluidsinstallaties. Kosten per installatie.

€ 47,50

Geluidsopname

Opname van de rouwdienst en de plechtigheid op de begraafplaats, het bewerken van de opname naar een track indeling en eventuele onderdrukking van ruis, cd voor de achtergebleven partner en kinderen.

€ 115,00(indien van toepassing)

Condoleanceregister

Condoleanceregister in 2 slag uitvoering met inlegvellen.

€ 25,00

Tijdelijk grafmonument

Na de begrafenis wordt er een tijdelijk gedenkplaatje op het graf geplaatst. De plaats van het graf is daardoor bij een bezoek altijd herkenbaar.

kosteloos

Kosten begraafplaats

De kosten van de begraafplaats zijn afhankelijk van het soort graf. Dit kan een algemeen graf zijn of een particulier graf. Bij een algemeen graf hoeven enkel de begraafrechten te worden betaalt. Het is goed om te vermelden dat nabestaanden na de begrafenis van hun dierbare geen zeggenschap meer hebben over een algemeen graf. Voor een particulier graf moeten, naast de begraafrechten, ook grafrechten worden betaalt. U kunt het graf kopen voor onbepaalde tijd, of huren voor een periode van 10, 20, 30, 40 jaar. enkel of een familiegraf, koop of een huur graf, 10, 20, 30, 40 jaar of onbepaalde tijd. Deze kosten verschillen per begraafplaats, gemeente en periode van huur.

Raadpleeg de gemeente van begraven

Wilt u een offerte ontvangen? Vraag een gesprek aan om uw wensen kenbaar te maken. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat.